fbpx
Här var farsan inte på topp. Undernärd, svag, ledsen och det man tänker då är varför drabbas just jag. Jag var ju stor och stark.
Men i allt ont kommer något gott inställning till livet föredras för den som blir sjuk . Den friska människan har flera önskningar. Den sjuka människan har en
Jag har upptäckt mycket saker och tankar. En av sakerna jag upptäckte var att det är värre för ens familj dom lider i regel mer än den sjuka.
Min fru fanns hos mig och hon var med på alla läkarbesök. Under ett av alla läkarbesök somnade jag. Men ingen fråga henne om hur hon mådde eller om hon behövde någon hjälp.
Tills jag skulle opera bort tjock tarmen då var det en gastronomi läkare som frågade Madeleine. Hur mår du i allt?
Alla andra 87 tusen läkare som jag träffade under ett års utredning. Va bara koncentrerad på att lösa gåtan vad är det som inte stämmer med mig. Tillslut löstes gåtan
Olof von Sydow. En mycket erfaren Nero läkare sa du har Wilsons sjukdom. Olof hade under sina 50 år som läkare överläkare docent träffat en Wilson patient. Denna patient blev frisk efter en månad. Så Olof sa att Roger du är frisk om en månad. Vilket underbart besked. Men det stämde inte jag vart bara mer sjuk och slutade äta och dricka.
En dag när Madeleine kom hem från jobbet låg jag i soffan kraftigt undernärd och likblek. Då åkte vi till akuten. Jag kunde knappt gå då. Så dom satte in dropp på en gång och sa vi skriver in dig en dag. Den dagen vart 3 månader på sjukhuset. Mins när en läkare ställde mig i hörnet på rummet med huvudet mot väggen – Roger vänd dig om sa läkaren men det gick inte min hjärna visste inte om jag skulle röra höger eller vänster fot för att kunna vända mig om. Då började jag grina stående i hörnet .
Läkare förklara att man blir dålig av medicinen i början på behandlingen av Wilson.
Alla som har Wilson får olika besvär den värsta tappar all kontakt med omvärlden medans en del syns det inte på och lever ett helt normalt liv. Finns ingen skala på Wilsons sjukdom.
Idag lever jag ett hyfsat bra liv, har tremor i armen som gör fruktansvärt ont i mellan åt muskel kramp, Dysartri och ofrivillig rörelser . Men jag har ett liv med världens bästa fru barn och barnbarn är idag 45 år gammal vägen ditt har varit jobbigt men jag fixade det till slut.
Min sjukdoms bild är idag stabil som Dr alban säger, blir värken sämre eller bättre.
Tack för att du läste en kort historia från mitt liv kärlek och respekt. Nu åker jag till Utö lägger mig i hängmattan några dagar.
Puss och kram
Mvh Igor farsan och Wilson
Till dig som är sjuk med Wilsons sjukdomSkicka in din historia - kom med i min bok

Gör din röst hörd och var med och påverka samhället. 

Skriv din historia och kom med i min kommande bok om hur det är att leva med Wilsons sjukdom. 

Supportscreen tag
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hur kan vi hjälpa dig?